Blekingens musselsoppa

Serverar: 4 portioner

Jag blev ombedd att för en livsmedelskedjas räkning komponera ett enkelt men gott recept på musselsoppa. Här är resulatatet.

Ingredienser

  • 2 burkar musslor i vatten (á 250 g)
  • 10 cm purjolök
  • Olja
  • 1/2 kruka persilja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl musselspad
  • 3 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj purjolöken noga. Strimla den fint.
    2. Fräs purjolöken i olja under omrörning så den blir mjuk utan att få färg.
    3. Lägg purjolöken i en gryta och tillsätt vatten, musselspad, buljongtärning, salt och vitpeppar.
    4. Hacka persiljan fint. Spara några toppkvistar till garnering.
    5. Pressa vitlöken direkt i grytan samt tillsätt persiljan.
    6. Koka upp och låt sjuda 5 minuter.
    7. Tillsätt grädden och de väl avrunna musslorna. Låt soppan få ett snabbt uppkok.
    8. Tillsätt potatismjölet utrört i lite kallt vatten under omrörning och ta grytan från värmen.
    9. Lägg upp i skålar eller djupa tallrikar. Garnera med persiljekvistar. Servera med ett ljust bröd, till exempel vitlöksbaguetter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gertluddpowwel 4 april 2013

    Riktigt god soppa! Skulle absolut fungera som förrätt till en bjudmiddag :) Dock om man ska äta den till middag som vi gjorde skulle jag säga att den knappt räcker till 3 portioner. Klar 5:a!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben