Fisk- och musselsoppa med smak av lime och saffran

Serverar: 4 portioner

Smakrik fisksoppa som förgylls med blåmusslor.

Ingredienser

  • 1 nät blåmusslor
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ gul lök
  • Olivolja att steka i
  • 2 dl vitt vin
  • 1 purjolök
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 8 dl vatten
  • ½ g saffran
  • 250 g mascarpone
  • 1 burk små vita bönor, ca 400g
  • 300 g laxfilé i tärningar
  • 300 g torsk i tärningar
  • Finrivet skal från 1 lime
  • Saft från 1 lime
  • Salt
  • Servering
  • Färskt bröd
  • Instruktioner

    1. Tvätta blåmusslorna och släng dem som inte sluter sig när du knackar på dem. Skär vitlöken i skivor och hacka löken. Fräs vitlök och lök i olivolja i en gryta. Tillsätt musslor och vitt vin. Låt musslorna sjuda under lock 5 minuter. Skaka grytan en gång så att musslorna blandas, dra grytan åt sidan.
    2. Skär purjolöken i fina skivor och bleksellerin i små bitar. Fräs alltsammans i olivolja i en gryta, löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt buljongtärningar, vatten, saffran och mascarpone. Låt soppan koka några minuter.
    3. Skölj bönorna väl och tillsätt dem tillsammans med lax och torsk. Låt soppan sjuda tills fisken är genomkokt, det tar ca 5 minuter. Smaka av med limeskal, pressad lime och eventuellt salt. Tillsätt musslorna i sitt spad.
    4. Servera soppan med ett färskt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben