Mixad musselsoppa

Serverar: 10 portioner

Nästan alla musslor är mixade i soppan. Några sparas i kylen och kan värmas i mikrovågsugn i sista stun till garnering. Soppan kan tillagas några timmar före servering.

Ingredienser

  • 2 kg blåmusslor
  • 2 dl tort vitt vin
  • 1 röd spansk pepparfrukt
  • 1 l fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 förpackning krossade tomater (500 g)
  • 2½ dl mellangrädde
  • 2 krm mald kanel
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skrubba musslorna noga i kallt vatten. Släng dem som inte är slutna. Lägg musslorna i en kastrull och tillsätt vinet. Låt koka under lock ca 4 min. Ta upp och släng bort de musslor som inte öppnats. Spara 20 musslor i skal, skala resten.
    2. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Koka upp musselspadet med buljong, krossade tomater, 1 dl av grädden och pepparfrukt. Krydda med kanel. Låt koka under lock ca 10 min. Tillsätt de skalade musslorna och mixa soppan slätmed mixer stav. Hit kan förberedas.
    3. Vispa restan av grädden till ett fast skum. Vänd ner grädden i soppan och smaka av med salt.
    4. Servera soppan med de sparade hela musslorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben