Musselsoppa

Serverar: 6 portioner

En värmande, fyllig och krämig soppa som tack vare fettsnåla alternativ inte innehåller så mycket fett.

Ingredienser

  • 500 g potatis av mjölig sort
  • 2 gula lökar
  • 2 l hönsbuljong eller utspädd fond
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad persilja
  • ½ tsk malen vitpeppar
  • 140 g avrunna musslor i vatten
  • 1½ dl matlagningsyoghurt
  • Garnering
  • Musslor
  • 3 schalottenlökar, valfritt
  • Instruktioner

    1. Skala, skölj och skär potatisen i 2-3 cm stora tärningar. Skala och grovhacka löken. Lägg potatis och lök i en stor kastrull och häll över kycklingbuljongen.
    2. Lägg på locket och ge det ett snabbt uppkok. Sänk värmen och låt det småsjuda 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
    3. Puréa blandningen med en stavmixer direkt i kastrullen eller kör till en puré i en matberedare. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen.
    4. Tillsätt gräslök, persilja, peppar och de avrunna musslorna, spara några till garneringen. Sjud ytterligare 5 minuter. Rör ner matlagningsyoghurt och låt soppan bli genomvarm.
    5. Servera soppan i soppskålar, lägg ett par musslor i mitten, strö över finhackad schalottenlök. Bjud ev lite extra matlagningsyoghurt och ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben