Soppa - Musselsoppa med saffran

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En ren fin smak av hav

Ingredienser

  • 2 kg blåmusslor
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk smör
  • 2 st chalottenlökar, finhackade
  • 1 st Purjolök, delad på längden och skivad
  • 0,5 g saffran
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk majsena, utrörd i vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Rengör musslorna och ta bort ev. "skägg" Koka musslor och vin hastigt under lock ca 4-5 minuter, skaka om kastrullen några gånger under koktiden.
    2. Låt musslorna svalna och tag ur köttet, spara all vätska och sila genom tygsil i en ny kastrull. Tillsätt vatten så det sammanlagt blir ca 1 liter.
    3. Smält smör i en kastrull och fräs chalottenlök och purjolök tills löken är mjuk, utan att bryna. Häll på musselspadet och koka upp, sänk värmen och låt sjuda ca 20 minuter. Tillsätt grädden och låt koka upp. Red soppan med majsena till önskad koncistens. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt musslorna och blanda i persiljan.
    4. Servera gärna med varmt vitlöksbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben