Musselsoppa Maxim

Serverar: 4 portioner

Denna musselsoppa kommer från restaurang Maxin i Paris och serveras utan musslor.

Ingredienser

  • 20-30 färska blåmusslor
  • ½ gul lök, hackad
  • 1 dl rotselleri, i små tärningar
  • 1 st morot, i små tärningar
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 2 dl vitt vin, torrt
  • 1 dl fiskbuljong, stark (ev. tärning)
  • 4½ del grädde
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Tvätta musslorna väl under kallt vatten Koka upp fiskbuljongen tillsammans med vinet.
    2. Tillsätt musslorna, lök, morot, selleri och persiljestjälkarna. Koka under lock tills alla musslorna öppnat sig, ca 6-8 min. (de musslor som inte öppnar sig skall slängas).
    3. Lyft upp musslorna med en hålslev. Koka ihop buljongen tills ca hälften återstår, tillsätt grädden och koka ytterligare ca 4-5 minuter under vispning.
    4. Sila soppan genom silduk och smaka av med salt. Serveras varm med hackad persilja över.
    5. Extra: Musslorna är ju över - dela skalen och lägg halvan med musslan på en plåt.
    6. Gör en fyllning av 2 dl rivet dagsgammalt vitt bröd, 1 äggula, 3-4 msk finhackad gul lök, 2-3 pressade vitlöksklyftor,1 dl finhackad persilja, 1 krm nymalen vitpeppar, ½ tsk salt.
    7. Täck varje mussla med blandningen och grädda i 225 grader tills musslorna fått färg och är varma.
    8. Obs, dessa skall inte serveras till soppan utan är en självständig lite förrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben