Potatis Maxim

Serverar: 4 portioner

En läcker kvällsrätt eller tillbehör till kötträtter. Bakpotatisarna ska vara av en mjölig sort! Och jag äter även upp skalen på mina bakade potatisar, som jag penslar lätt med olja före bakningen. Det är nästan det godaste ...

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar, t ex King Edward
  • Ca 100 g kokt skinka
  • 1 dl klippt gräslök
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl grädde
  • 2 msk smör
  • Gratinering
  • 2 msk parmesanost
  • Instruktioner

    1. Borsta potatisarna väl, stick med en gaffel i skalen och låt dem stå i 225° ca 1 timme. Kontrollera med en sticka att de är mjuka. Dela potatisarna i halvor, gröp ur dem med en sked och lägg de tomma skalen på en plåt.
    2. Mosa potatisen med gaffel. Blanda ned finhackad skinka, gräslök och persilja. Rör ned grädde till ett lagom löst potatismos. Avrunda med litet smör och smaka av moset. Lägg tillbaka moset i potatisskalen och strö över litet parmesan.
    3. Gratinera i 250° ca 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben