Mustig höstgryta

Serverar: 4 portioner

Kcal: 396

Ingredienser

  • 2 msk flytande margarin
  • 500 g färsk skinkfilé eller picnicbog
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 4 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 msk soja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 dl brytbönor
  • salt
  • peppar
  • 1 dl matlagningsgrädde lätt 5%
  • Idealmjöl eller Maizena
  • Instruktioner

    Skär köttet i tunna strimlor. Skiva lök och paprika i strimlor. Bryn köttet i flytande margarin, salta och peppra. Blanda ner löken och paprikan och fräs ytterligare någon minut. Späd med vatten, buljong-tärning, soja och den rivna ingefäran. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan småkoka under lock i ca 20 min. Lägg ner de frysta brytbönorna och låt koka ytterligare 5 minuter. Blanda slutligen i matlagningsgrädde och red grytan med Idealmjöl eller Maizena till önskad konsistens.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben