Mustig Köttgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna köttgryta innehåller inget tillsatt fett enkel att göra i en gryta

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av nötkött
  • 33 cl mörkt öl
  • 1 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 gul lök
  • 2 purjolökar
  • 2 - 3 morötter
  • salt
  • peppar
  • Persilja
  • Ev . maizenamjölj
  • Instruktioner

    Blanda öl, soja, tomatpuré, timjan och buljongtärning i en gryta. Låt det koka upp. Skala och hacka löken. Lägg i lök och kött i grytan. Låt köttet koka på svag värme ca. 1 timme. Skölj purjolöken och skala morötterna och skär i bitar. Lägg ner dem i grytan och låt allt koka ytterligare i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över lite klippt persilja. Om man önskar kan man reda av såsen med lite maizenamjölj. Servera med potatis

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (3)

    margarethafg 1 november 2009

    Mycket god och enkel köttgryta. Tillsatte muscovadosocker för att mildra beskan från ölen. Den blir absolut på vårt middagsbord igen.

    clasve 15 november 2009

    Enkel att göra och gott med motstånd i morötter och purjo. Men tyvärr är den lite för smaklös i min smak. Får fundera på sätt att hotta upp den lite!

    Covetous 4 november 2010

    Tack för receptet. Lagade det häromdagen och är jättenöjd. Jag valde ett väldigt mörkt öl (black october vilket är en stout). Tror det gjorde väldigt mycket. Verkar rätt viktigt vilken öl man tar för det sätter stark prägel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben