Mustig köttgryta

Serverar: 4 portioner

Ett recept som jag haft liggande ett tag. Har dock inte kommit mig för att prova det än.

Ingredienser

  • 600 g högrev i grytbitar
  • 7 dl kalv eller oxfond (flaska eller tärning)
  • 200 g bacon , delat i mindre bitar
  • 3 dl kraftigt rödvin
  • 2 vitlöksklyftor , skalade och skivade
  • 2 dl skogschampinjoner , delade
  • 12 små scharlottenlökar , skalade
  • Färsk timjan
  • Maizenaredning
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn grytbitarna i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta eller kastrull. Häll på buljong och rödvin. Låt småkoka under lock ca: 30 minuter.
    2. Knaperstek baconet. Låt rinna av på papper. Stek svampen gyllene. Lägg upp på en tallrik. När grytan kokat ca: 30 minuter, tillsätt svamp, lök och bacon. Låt grytan puttra ytterligare ca: 20 minuter.
    3. Red av grytan med maizena om ni vill ha lite tjockare konsistens. Smaka av med salt och peppar. Strö över plockad timjan. Servera med rustikt bondbröd eller pressad potatis.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben