Mustig köttgryta

Serverar: 4 portioner

Jättegod

Ingredienser

  • 1 förp krossade tomater 500 g
  • 2 gula lökar , i klyftor
  • 2 vitlöksklyftor , krossade
  • 1 msk ketchup
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar , nymald
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk hel kummin
  • 600 g nötkött av bog el högrev i grytbitar
  • 1 palsternacka i tärningar
  • 1/4 rotselleri i tärningar
  • 2 msk färsk mejram , hackad eller 1 msk torkad
  • Instruktioner

    1. Blanda tomater med spad, lök, vitlök, ketchup, salt och peppar i en gryta. Låt koka upp.
    2. Tillsätt köttet i grytan. Koka på medelvärme under lock, ca: 30 minuter. Tillsätt palsternacka, rotselleri och mejram och låt grytan sjuda ytterligare 10 minuter.
    3. Smaka av grytan och servera den med pasta, gärna bandspaghetti och en klick matlagningsyoghurt.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben