Mustig köttgryta

Serverar: 4 portioner

Smalt och läckert.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 dl rött matlagningsvin
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g grytbitar av nöt
  • 2 msk vetemjöl
  • 300 g haricots verts
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken och vitlöken. Skala och skär morötterna i stavar. Lägg i kastrull med 8 dl vatten, buljongtärningar, matlagningsvin, lagerblad, timjan och tomatpuré. Låt koka upp.
    2. Lägg i grytbitar sjud ca 40 min.
    3. Blanda mjölet med lite vatten, vispa ner i grytan. Lägg i haricot verts sjud ca 5 minuter till. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med potatis eller ris-

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben