Mustig köttgryta med örtbröd

Serverar: 6 portioner

Köttet får här sjuda i en lätt och smakrik fond med öl. Resultatet blir en mustig gryta som smakar mycket.

Ingredienser

  • 4 msk olivolja
  • 1,2 kg fransyska
  • 2 stora skivade gula lökar
  • 3 tärnade morötter
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk råsocker
  • 3 dl öl
  • 6 dl köttbuljong
  • Nymald svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 rosmarinkvist
  • 3 msk färska örter
  • 1 skivad baguette
  • Instruktioner

    1. Hetta upp hälften av olivoljan i en stor stekpanna. Skär köttet i stora tärningar och bryn det runtom på medelhög värme. Ta upp köttet med en hålslev och lägg över i en gryta.
    2. Sänk värmen och lägg lök och morot i stekpannan. Fräs på medelvärme 5 minuter tills löken mjuknar. Rör ner mjölet och bryn under omrörning knappt 1 minut. Tillsätt socker och öl och blanda väl. Rör ner buljongen, koka upp under omrörning och låt sjuda cirka 5 minuter. Häll över grönsakerna och såsen i grytan och blanda med köttet. Krydda med svartpeppar och tillsätt lagerblad och rosmarinkvist. Lägg på ett lock och låt puttra 2 timmar.
    3. Sätt ugnen på 220 grader. Vispa ihop resten av oljan med örterna. Ringla örtoljan över baguetteskivorna och sätt in dem i ugnen. Rosta tills örtbröden är genomvarma och gyllene. Servera grytan med örtbröden och kokt potatis.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben