Mustig köttgryta med rödvin

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Underbar köttgrya! Kan tänka mig att den blir 100 gånger godare med oxkött i stället för fläskkött :) Jag lagade den utan bacon och med kantareller och kremlor i stället för champinjoner! Blir nog gott med vilken svamp som helst. Ju längre köttet får koka, desto mörare och godare blir det. Jag använde ca 1,4 kg grytbitar och lät det koka i 1 timme och 45 min.

Ingredienser

  • 500 gram grytbitar
  • 70 gram bacon
  • 2 msk Touch of Taste Oxfond med Rödvin
  • 1,5 dl vatten
  • 1 röd paprika
  • 8 Schalottenlökar
  • 10 champinjoner
  • 2 dl grädde
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Eventuellt en skvätt rödvin
  • Instruktioner

    1. Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med svampen i en gryta.
    2. Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta. Häll på vatten och fond, låt koka under lock.
    3. Tillsätt det du fräst innan (lök, bacon, paprika och svamp), grädde och timjan.
    4. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben