Mustig köttgryta med rödvin
Underbar köttgrya! Kan tänka mig att den blir 100 gånger godare med oxkött i stället för fläskkött :)
Jag lagade den utan bacon och med kantareller och kremlor i stället för champinjoner! Blir nog gott med vilken svamp som helst.
Ju längre köttet får koka, desto mörare och godare blir det. Jag använde ca 1,4 kg grytbitar och lät det koka i 1 timme och 45 min.
Ingredienser
500 gram grytbitar
70 gram bacon
2 msk Touch of Taste Oxfond med Rödvin
1,5 dl vatten
1 röd paprika
8 Schalottenlökar
10 champinjoner
2 dl grädde
Timjan
Salt
Peppar
Eventuellt en skvätt rödvin
Instruktioner
- Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med svampen i en gryta.
- Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta. Häll på vatten och fond, låt koka under lock.
- Tillsätt det du fräst innan (lök, bacon, paprika och svamp), grädde och timjan.
- Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.
Liknande recept
Kommentarer (0)