Mustig köttgryta med rotfrukter

Serverar: 4 portioner

En smakrik gryta

Ingredienser

  • 500 g nötkött av rostbiff eller innanlår
  • 1 stor rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl porter
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 köttbuljong
  • 1 msk soja
  • 1 bit kanel
  • 1 msk hackad, färsk rosmarin
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 150 g kålrot
  • 100 g rotselleri
  • 1 msk svenskt smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Hacka löken. Bryn köttet i smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra.
    2. Fräs löken någon minut. Blanda ner i grytan. Tillsätt porter, grädde, smulad buljongtärning, soja, kanel och rosmarin. Koka på svag värme under lock ca 15 min.
    3. Skär morot, palsternacka, kålrot och rotselleri i fina strimlor. Fräs dem i lite smör. Lägg rotfrukterna i grytan. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner det. Koka under lock 10-15 min, tills köttet och grönsakerna är mjuka.
    4. Smaka av med salt och peppra om det behövs. Fiska upp kanelbiten.
    5. Servera grytan med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    enAnnan 17 mars 2008

    Annorlunda med strimlat kött (jag har alltid STORA bitar :) ) och med kanel! Den blev verkligen mustig och väldigt god. T o m yngsta sonen, som brukar sucka över köttgrytor, åt med god aptit.

    enAnnan 3 juni 2008

    Vi åt den idag igen, och det var lika gott. Rekommenderas.

    inesve 22 november 2008

    10 g rotselleri låter väldigt lite. Stämmer det?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben