Mustig vitkålssoppa med köttfärs

Serverar: 4-6 portioner

Bästa maten för diabetiker recept med lågt GI värde

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 400 g vitkål
  • Olivolja till stekning
  • 400 g nötfärs 10%
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk hela kumminfrön
  • Salt
  • Nymald peppar
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 l vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 lagerblad
  • 1 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken och vitlöken. Skala morötterna och skär dem i halvmånar. Ansa vitkålen och skär den i små bitar. Fräs löken i olivolja i en gryta. Tillsätt färsen, höj värmen och bryn allt. Låt chilipulver och kummin fräsa med i någon minut. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vitlök, morötter och vitkål, tomater, vatten och buljong. Låt koka under lock tills vitkålen är mjuk ca 20-25 minuter. Smaka av med salt och peppar och späd ev med lite vatten. Blanda i persiljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben