Naanbröd

Serverar: 6 portioner

Receptet är ur en bok av Madhur Jaffrey

Ingredienser

  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 tsk torrjäst
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1 lätt vispat ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 45°, blanda ner socker och jäst och låt det stå drygt 20 minuter. Det skall ha börjat skumma på ytan.
    2. Sätt på ugnen på högsta värme med plåten i ugnen. Under tiden blandar du samman vetemjöl, salt och bakpulver. Blandar sedan samman alla ingridienser i en assistent och bearbetar tills degen blir smidig.
    3. Häller ytterligare lite olja i en bunke, rullar degen i den och låter den jäsa övertäckt i en dryg timme. Delar sedan i sex bitar, kavlar ut på oljat bord och lägger ut på bakplåtspapper.
    4. Under tiden har plåten stått i ugn som värmts upp till högsta temperatur. Ta ut plåten, lägg på bakplåtspappret med brödet, in i ugnen och gräddar i ungefär 3 minuter. Det gäller att ha järnkoll eftersom brödet "plötsligt" blir färdigt". sveper in i handduk och serverar varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pihal 3 mars 2012

    Wov vilket bröd. Underbar smak, lättarbetat och enkelt att göra. Bästa naanbrödet jag ätit. Klar femma i betyg. Kommer aldrig mer att köpa naanbröd i butik.

    Kiapia 5 april 2012

    Hur många grader ska ugnen vara på? P.S. Håller på att göra brödet nu och det verkar bli väldigt bra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben