Hittade detta recept i viktväktarnas kokbok. Mycket gott att äta enbart eller att äta med tzatsiki till.
Brukar även baka dessa som tilltugg till sallad.
Ingredienser
6 1/2 dl vetemjöl samt 2 msk till utbakningen
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
11/2 dl naturell lättyoghurt 0,5%
2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk hackad färsk koriander
11/4 dl varmt vatten
Instruktioner
Blanda mjöl, jäst och salt i en stor bunke. Gör en grop i mitten och häll i yoghurten. Tillsätt sedan upp till 11/4 dl varmt vatten, 40-50grader. för att få en smidig deg.
Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda i 3 minuter tills den är smidig och elastisk. Dra ut degen och strö över vitlök och koriander. Knåda tills det är jämt fördelat i degen.
Lägg tillbaka degen i bunken och täck över med plastfolie. Låt jäsa på varm plats i 1 1/2 timme eller tills den har nått dubbel storlek.
Sätt ugnen på 225 grader. Värm två stora plåtar i ugnen. Dela degen i 8 delar. Kavla ut varje del till ett ovalt bröd. Grädda naanbröden i omgångar på de varma plåtarna i 5 minuter eller tills de är pösiga och har fin färg.
Servera varma.
Bröden kan även öppnas och fyllas som ett pitabröd.
Blev jättebra, hur enkelt som helst att göra.