Naanbröd

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Hittade detta recept i viktväktarnas kokbok. Mycket gott att äta enbart eller att äta med tzatsiki till. Brukar även baka dessa som tilltugg till sallad.

Ingredienser

  • 6 1/2 dl vetemjöl samt 2 msk till utbakningen
  • 1 tsk torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 11/2 dl naturell lättyoghurt 0,5%
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 11/4 dl varmt vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, jäst och salt i en stor bunke. Gör en grop i mitten och häll i yoghurten. Tillsätt sedan upp till 11/4 dl varmt vatten, 40-50grader. för att få en smidig deg.
    2. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda i 3 minuter tills den är smidig och elastisk. Dra ut degen och strö över vitlök och koriander. Knåda tills det är jämt fördelat i degen.
    3. Lägg tillbaka degen i bunken och täck över med plastfolie. Låt jäsa på varm plats i 1 1/2 timme eller tills den har nått dubbel storlek.
    4. Sätt ugnen på 225 grader. Värm två stora plåtar i ugnen. Dela degen i 8 delar. Kavla ut varje del till ett ovalt bröd. Grädda naanbröden i omgångar på de varma plåtarna i 5 minuter eller tills de är pösiga och har fin färg.
    5. Servera varma. Bröden kan även öppnas och fyllas som ett pitabröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hen 5 maj 2008

    Blev jättebra, hur enkelt som helst att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben