Naanbröd

Serverar: 8 portioner

indisk mat bröd

Ingredienser

  • Surdeg
  • 1 dl Mjölk
  • 1½ dl Naturell yoghurt
  • 2 dl Vetemjöl
  • ½ Påse torrjäst ( 2 tsk )
  • ½ tsk Salt
  • Därtill
  • 1 ägg
  • 3½ dl Vetemjöl
  • 25 g Smör
  • Pensling
  • Smör
  • Instruktioner

    Blanda mjölken och yoghurten, värm till 42 grader. Blanda torrjästen,sockret och salt med vetemjölet och rör ner det i mjölk och yoghurtblandningen. Låt jäsa ca 20 min på varm plats. Tillsätt de uppvispade ägget samt vetemjölet och den smälta smöret i surdegen. Knåda degen jämn. Skär degen i 8 bitar och kavla ut till runda bröd, som är ca 12 cm i diameter. lägg på plåten och låt jäsa ca 10min. Grädda dem i 225 grader tills dom fått fin färg (ca 8-10 min) Pensla det varma brödet med smält smör evuntuelt med pressad vitlök. Servera genast och njut.........

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben