Nacho Bonanza

Serverar: 4 portioner

Texmex-smaker brukar gå hem hos hela familjen. Här är en läcker och smakrik Texmex-rätt att tugga på!

Ingredienser

  • 500 g utskuren biff i skivor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200 g nachochips
  • ½ strimlat isbergssalladshuvud
  • 2 dl gräddfil
  • Svarta bönor
  • 400 g sköljda svarta bönor, 1 burk
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 kruka hackad koriander
  • 1 tsk flingsalt
  • Cheddarostsås
  • 1½ msk smör
  • 1½ msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 200 g riven cheddar
  • Salt
  • Ev muskot
  • Instruktioner

    1. Blanda bönorna med resten av ingredienserna och låt dra en stund.
    2. Smält smöret till såsen i en kastrull. Vispa i mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget och vispa hela tiden. Sjud under omrörning i ca 5 minuter, tills såsen tjocknat. Rör ner osten i omgångar till en slät sås. Smaka av med salt och ev lite muskot.
    3. Salta och peppra köttet. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna i 2-3 minuter per sida. Låt vila några minuter och skär sedan biffen i sneda bitar.
    4. Fördela nachochipsen på 4 tallrikar, en plåt eller bricka. Strö över sallad och bönor. Lägg på köttet och toppa med klickar av cheddarostsås och gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben