Nachos med het paprikadipp

Serverar: 4 portioner

Ett tilltugg i väntan på grillen

Ingredienser

  • 3 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • ½ tsk cayennepeppar
  • Tabasco efter tycke och smak
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Nachos till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader, gärna grillfunktion. Dela paprikorna på mitten och kärna ur dem. Lägg paprikorna i en ugnsfast form med skinnet uppåt. Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och lägg dem i formen. Ringla över rapsolja. Salta och peppra försiktigt på toppen. Sätt in formen i mitten av ugnen och rosta grönsakerna tills de mjuknat och paprikornas skinn blivit nästan svart. Det tar cirka 30 minuter. Ta ut dom och låt svalna.
    2. Dra bort det svarta skinnet från paprikorna. Det går lätt när de är helt kalla. Ta bort skalet från vitlöksklyftorna. Häll vitlök, paprikor och den vätska som bildats i formen i en mixerskål. Mixa allt till en slät sås. Rör ner cayennepeppar och smaka av med tabasco, salt och svartpeppar. Servera paprikadippen till nachos

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben