Näringsrik pastagratäng med grönsaker

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Pasta, pesto, broccoli, brysselkål och groddar. Ett lyckat hopkok! :)

Ingredienser

  • Ca 250 g pasta farfalle
  • Ca 200 g broccoli
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk pesto (eller efter smak)
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Ca 200 g brysselkål
  • 100 g mozzarella
  • 1 dl riven gratängost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g valfria groddar eller skott (kan uteslutas)
  • Ca 1 tsk torkad oregano
  • Peppar
  • Flingsalt
  • Ev. ruccola till servering
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. När 3 minuter återstår, lägg i broccoli. Låt koka färdigt och blanda sedan i matlagningsgrädde, pesto, honung och smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i en gratängform.
    2. Ta bort eventuella fula blad från brysselkålen och koka sedan i lite salt under 5 minuter. Häll av vattnet och ställ de små kålhuvudena runt kanterna på formen. Häll över lite olja och salt (på kålen).
    3. Sätt ugnen på 200°.
    4. Skär mozzarellaosten i småbitar eller smula med händerna och strö över gratängen. Strö också över groddar/skott (Jag tog alfalfagroddar och ärtskott). Tillsätt sedan den rivna gratängosten. Skär vitlöken i mycket små bitar och strö över alltihop. Ha sedan på oregano, lite peppar och eventuellt flingsalt.
    5. Grädda i ca. 20 minuter.
    6. Servera gärna med lite ruccola!
    7. OSB: Anledningen till att det står cirkamängder på pastan och broccolin är för att du ska kunna anpassa dem till hur stor din gratängform är.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben