Näringsrik pastagratäng med grönsaker
Pasta, pesto, broccoli, brysselkål och groddar.
Ett lyckat hopkok! :)
Ingredienser
Ca 250 g pasta farfalle
Ca 200 g broccoli
2 dl matlagningsgrädde
4 msk pesto (eller efter smak)
1 msk honung
Salt
Peppar
Garnering
Ca 200 g brysselkål
100 g mozzarella
1 dl riven gratängost
2 vitlöksklyftor
50 g valfria groddar eller skott (kan uteslutas)
Ca 1 tsk torkad oregano
Peppar
Flingsalt
Ev. ruccola till servering
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. När 3 minuter återstår, lägg i broccoli. Låt koka färdigt och blanda sedan i matlagningsgrädde, pesto, honung och smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i en gratängform.
- Ta bort eventuella fula blad från brysselkålen och koka sedan i lite salt under 5 minuter. Häll av vattnet och ställ de små kålhuvudena runt kanterna på formen. Häll över lite olja och salt (på kålen).
- Sätt ugnen på 200°.
- Skär mozzarellaosten i småbitar eller smula med händerna och strö över gratängen. Strö också över groddar/skott (Jag tog alfalfagroddar och ärtskott). Tillsätt sedan den rivna gratängosten. Skär vitlöken i mycket små bitar och strö över alltihop. Ha sedan på oregano, lite peppar och eventuellt flingsalt.
- Grädda i ca. 20 minuter.
- Servera gärna med lite ruccola!
- OSB: Anledningen till att det står cirkamängder på pastan och broccolin är för att du ska kunna anpassa dem till hur stor din gratängform är.
Liknande recept
Kommentarer (0)