Nässelgnocchi med bacon, bladspenat och pecorino

Serverar: 4 portioner

Det är enklare än vad många tror att göra egen gnocchi. Denna rätt ser inte bara vacker och färggrann ut, utan smakar så otroligt gott också!

Ingredienser

  • 200 g nässlor
  • 800 g skalad potatis, mjölig sort
  • 1 stort ägg
  • 1 stor citron, rivet skal
  • ½ msk salt
  • 4-5 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • Smör att steka i, ca 40 g
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Servering
  • 1 paket bacon, 140 g
  • Ca 50 g färsk bladspenat
  • 50 g pecorinoost, hyvlad
  • Instruktioner

    1. Fyll en stor kastrull med vatten och koka upp. Skölj nässlorna och låt dem koka i 1-2 minuter. Ta upp nässlorna med en hålslev, låt svalna och krama ur överflödig vätska. Finhacka nässlorna.
    2. Skala och koka potatisen mjuk i osaltat vatten. Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på eftervärmen så att vätska som eventuellt är kvar ångas bort. Pressa ner potatisen i en bunke med en potatispress. Rör ner nässlor, ägg, citronskal och salt. Blanda i mjölet, lite i taget och arbeta samman till en deg (mängden mjöl varierar lite beroende på vilken sort potatis du använder).
    3. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Forma degen till små kulor, ca 1½ cm i diameter, det går enklast med mjölade händer. Platta till dem lite med fingret (de blir lite snyggare då). Koka gnocchin i omgångar i 1-2 minuter, eller tills de flyter upp till ytan. Plocka upp med en hålslev och lägg på en tallrik eller ett fat. Ringla lite olivolja över så att de inte klibbar ihop så mycket.
    4. Skär baconen i breda strimlor och knaperstek. Låt rinna av på ett hushållspapper. Hetta upp en stekpanna med smör. Lägg i gnocchin när smöret är nästan gyllenbrunt och fräs hastigt tills de har fått lite färg. Krydda med salt och peppar och servera gnocchin med bacon, bladspenat och hyvlad pecorino.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben