Nässelgnocchi med bacon bladspenat och pecorino

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Det viktiga är att använda en mjölig potatissort som innehåller mycket stärkelse. Pecorino kan ersättas med lagrad Västerbottenost eller Parmesanost.

Ingredienser

  • 200 g nässlor
  • 800 g mjölig potatis
  • 1 stort ägg
  • ½ msk salt
  • 4-5 dl vetemjöl (240-300 g)
  • 4 msk olivolja
  • Tillbehör
  • 1 paket bacon (140 g)
  • 150 g bladspenat
  • 50 g hyvlad pecorinoost
  • 1 tsk flingsalt
  • 1-2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fyll en stor kastrull med vatten och koka upp. Skölj nässlorna och låt dem koka 1-2 minuter. Ta upp nässlorna med en hålslev, låt svalna och krama ut överflödig vätska. Finhacka nässlorna.
    2. Skala och koka potatisen mjuk i osaltat vatten. Häll av vattnet och passera potatisen genom en potatispress. Tillsätt nässlor, ägg och salt. Blanda i mjölet lite i taget och arbeta samman till en deg. Mängden mjöl kan variera beroende på vilken sorts potatis du använder.
    3. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Forma gnocchidegen till runda små kulor, ca 1 ½ cm i diameter. Det går enklast med rejält mjölade händer. Koka gnocchin i omgångar 1-2 minuer tills de flyter upp till ytan.
    4. Häll 2 msk olivolja över den nykokta gnocchin och lägg i en gryta med lock så håller den sig varm utan att klibba ihop.
    5. Skär baconet i breda strimlor och knaperstek det. Låt rinna av på ett hushållspapper.
    6. Servera den nykokta gnocchin med bacon, bladspenat och pecorino. Ringla över 2 msk olivolja och strö över flingsalt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lill-lindqvist 26 maj 2009

    Smakar som små kroppkakor. Nyttigt med nässlor och dessutom goda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben