Naked cake med mjuk pepparkaka, lingon och frosting

Serverar: 16 portioner

Läcker och hög tårta med goda smakkombinationer. Prova även att smaksätta frostingen med finrivet skal av en apelsin.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl, 360 g
  • 2 msk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl lingonsylt
  • Frosting
  • 500 g naturell färskost
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 3 dl lingonsylt
  • Garnering
  • Lingon
  • Lingonris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Värm mjölken tills den är ljummen. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner mjölk och lingonsylt samt de torra ingredienserna i äggsmeten. Vispa ihop till en jämn smet.
    3. Häll smeten i två smorda och bröade formar, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt bottnarna kallna på galler under formarna. Skär den ena kakan i tre bottnar. Skär bort lite av det mörka upptill och nedtill på den andra kakan. Skär den i två bottnar.
    4. Frosting: Vispa ihop alla ingredienser till en slät glasyr. Lägg den i en spritspåse. Ställ i kylen i ca 1 timme.
    5. Montering: Spritsa ett tunt lager med frosting på alla bottnar och bred på lingonsylt. Lägg ihop bottnarna. Bred ett tunt lager frosting på den översta bottnen och garnera med lingon och lingonris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben