Mjuk pepparkaka med lingon

Tid: 45 minuter

Denna underbart goda mjuka pepparkaka passar utmärkt inför advent. Fin att ge bort te.x på glöggpartyt eller adventsfika. Sätt igång att baka:-)

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 tsk pepparkakskrydda
  • 3 dl mjöl
  • 1 ½ dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl frysta lingon
  • Instruktioner

    Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i yoghurten och det svalnade smöret. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten. Rör till sist ner de frysta bären. Smöra formen och grädda på 175 grader längst ner i ugnen i ca 45 min. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ewa15 29 november 2013

    måste det vara frysta lingon? går det med lingonsylt? Ewa

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben