Natashas soppgryta med kyckling

Serverar: 4 portioner

Variera genom att dryga ut grytan med potatis.

Ingredienser

  • 900 g kycklingben eller lår (ej urbenade)
  • 1 stor gul lök
  • 3-4 morötter
  • 1 dl strimlad persilja
  • 1 msk rapsolja
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 3-4 dl vatten
  • 2-3 droppar tabasco
  • Tillbehör
  • Ris eller couscous
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen runt om på medelvärme i en stor stekpanna med släpplätt-belägning, tills den får fin färg. Skala och grovhacka löken. Skala och slanta morötterna. Tillsätt lök, morötter och persilja. Ringla över oljan.
    2. Bryn alltsammans under omrörning 2-3 min. Smula över buljongtärningarna. Tillsätt tomatpurén, lagerblad och svartpeppar. Häll över vatten så det täcker 2-3 cm.
    3. Koka upp under omrörning och koka sedan grytan utan lock på hög värme ca 25 min, tills kycklingen blir mör och såsen får simmig konsistens. Droppa över tabascon.
    4. Servera med ris eller couscous

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben