Det är lyxigt att bjuda på nygräddat bröd till frukost, och inte alls svårt då degen enkelt rörs ihop dagen innan.
Ingredienser
2½ dl naturell yoghurt
1/4 paket jäst, ca 13 g
1 tsk salt
1 msk honung
1 dl pumpakärnor
4 dl vetemjöl special
2 msk Smör&rapsolja, Arla
Flingsalt
Instruktioner
Dag 1:
Rör ihop yoghurt, jäst, salt och honung i en bunke. Tillsätt hälften av pumpakärnorna och det mesta av mjölet. Rör till en jämn deg. Ställ kallt över natten eller i ca 8 timmar.
Dag 2:
Sätt ugnen på 250 grader.
Knåda ihop degen på mjölat arbetsbänk. Skär 8 längder och vrid till tunna baguetter, ca 15 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 15 minuter. Pensla längderna med smör&rapsolja och strö över resten av pumpakärnorna och flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på ett galler.