Nattjästa baguetter med yoghurt

Serverar: 8 portioner

Det är lyxigt att bjuda på nygräddat bröd till frukost, och inte alls svårt då degen enkelt rörs ihop dagen innan.

Ingredienser

  • 2½ dl naturell yoghurt
  • 1/4 paket jäst, ca 13 g
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 dl pumpakärnor
  • 4 dl vetemjöl special
  • 2 msk Smör&rapsolja, Arla
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Rör ihop yoghurt, jäst, salt och honung i en bunke. Tillsätt hälften av pumpakärnorna och det mesta av mjölet. Rör till en jämn deg. Ställ kallt över natten eller i ca 8 timmar.
    2. Dag 2: Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Knåda ihop degen på mjölat arbetsbänk. Skär 8 längder och vrid till tunna baguetter, ca 15 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 15 minuter. Pensla längderna med smör&rapsolja och strö över resten av pumpakärnorna och flingsalt.
    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben