Nattjästa frukostbullar

Serverar: 16 portioner

Goda frukostbullar som får jäsa i kylen över natten. Tänk på att använda en väl tilltagen bunke där den jästa degen säkert får plats. Bullarna är mycket lättbakade och behöver inte arbetas på bakbord efter nattens jäsning.

Ingredienser

  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl vatten
  • 15 g jäst
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk och vatten och lös upp jästen i blandningen.
    2. Tillsätt salt, socker och olivolja.
    3. Tillsätt sedan mjölet och arbeta samman till en slät och smidig deg. Degen bör inte vara för fast utan så lös att den "segrinner".
    4. Täck bunken med en bakduk och låt degen jäsa i kylskåpet i bunken över natten.
    5. Nästa morgon tas den kalla degen fram, och hanteras varsamt så att inte alltför mycket luft går ur den.
    6. Doppa två matskedar i grahamsmjöl och skeda upp degen på bakpappersklädd plåt till bullar.
    7. Strö över lite grahansmjöl och låt dem jäsa i ca 25-30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    8. Grädda sedan bullarna i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kantomen 8 maj 2010

    Goda, men såg lite lustiga ut. Lite degiga, så mina skulle nog varit lite längre i ugnen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben