Nattjästa frukostbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Får du nattgäster är dessa perfekta.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 6 -7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen, i en bunke.Tillsätt kallt vatten och rör tills jästen löser sig.
    2. Rör i salt, olja och grahamsmjöl. Tillsätt vetemjöl och arbeta degen kraftigt , tills den släpper bunken. Dela degen i 12 bitar och rulla bullar.
    3. Lägg på plåt med bakplåtspapper och täck med bakduk.
    4. Ställ in plåten i kylen över natten ca 12 timmar,därefter i ugnen i 250 grader 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben