Nektariner med amaretto

Serverar: 4 portioner

Dessa kryddiga nektariner är en enkel men gudomligt god efterrätt. En riktig fest för såväl gommen som för ögat.

Ingredienser

  • 4 mogna, fasta nektariner, ca 750 g
  • 1 vaniljstång
  • 2½ msk strösocker
  • 1 dl amaretto (mandellikör)
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft
  • 2 dl ricottaost
  • 3 msk florsocker
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela nektarinerna på mitten och ta bort kärnan. Lägg nektarinhalvorna i en ugnsfast form med skinnsidan nedåt.
    2. Dela vaniljstången på längden och sedan i 2 cm stora bitar. Lägg vaniljstång och socker i en mortel. Stöt blandningen tills vaniljkornen har blandats med sockret. Strö vanilj- och sockerblandningen över nektarinerna och droppa sedan över amaretto och apelsinjuice.
    3. Baka i ugnen tills nektarinerna är mjuka, 20-25 minuter. Låt dem svalna lätt.
    4. Låt ricottaosten rinna av. Blanda ricottaost och florsocker i en skål. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner äggvitan i ricottablandningen och blanda väl.
    5. Servera nektarinerna på assietter, droppa över skyn och lägg en klick av ostblandningen ovanpå. Servera nektarinerna varma eller kalla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben