Fluffiga rutor med en härlig smakkombination av nektarin och maräng.
Ingredienser
4-5 nektariner
2 msk socker
2 tsk mald kanel
7½ dl vetemjöl
3 dl socker
3½ tsk bakpulver
2½-3 dl mjölk
125 g smör, smält
Maräng
3 äggvitor
1½ dl socker
75 g mandelspån
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Kärna ur nektarinerna och klyfta dem. Blanda ihop socker och kanel och vänd klyftorna i blandningen. Blanda ihop vetemjöl, socker och bakpulver. Rör ner mjölken och rör till en slät smet.
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 25x40 cm. Stick ner nektarinklyftorna i rader och häll över det smälta smöret. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Maräng:
Vispa ihop äggvitorna till ett hårt och fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa hela tiden tills marängen är luftig och fast.
Klicka marängen över kakan och bred ut så att ytan täcks. Strö över mandelspån och grädda kakan ca 10 minuter. Låt marängen eftertorka i ugnen. Ta ut och skär i rutor.