Nem -vietnamesiska vårrullar

Tid: 1 timme 30 minuter

Hoppas att dessa vårrullar smakar likadant som de som jag blev bjuden av en vietnamesisk familj i min ungdom. De var supergoda!

Ingredienser

  • 40 st
  • 100 g risnudlar
  • 10 finhackade shiitake svampar
  • 300 g fläskfärs
  • 100 g skalade, finhackade räkor
  • 200 g hackade böngroddar
  • 2 st finhackade gula lökar
  • 3 st ägg
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 40 st rispapper
  • 1 ägg, bara vitan, till pensling
  • 75 cl jordnötsolja till fritering
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna i vatten cirka 5 minuter, låt rinna av och skär dem i cirka 2 cm långa bitar. Blanda nudlarna med svampen i en bunke. Blanda ner färs, räkor, böngroddar, lök och ägg. Salta och peppra. Blötlägg rispapper, storlek 15x15 cm i vatten. Ta upp pappren och fördela fyllningen. Vik över kanterna och rulla ihop. Fäst ytterligare med äggvita.
    2. Hetta upp olja till 180º i en kastrull och fritera rullarna tills de flyter upp till ytan. Låt dem rinna av.
    3. Koka nudlarna i vatten cirka 5 minuter, låt rinna av och skär dem i cirka 2 cm långa bitar. Blanda nudlarna med svampen i en bunke. Blanda ner färs, räkor, böngroddar, lök och ägg. Salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben