Netas fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och väldigt mättande

Ingredienser

  • 5 dl hummerfond
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • ½ -1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g tärnad morot
  • 100 g strimlad purjo
  • 100 g tärnad palsternacka
  • 100 g tärnad kålrabbi
  • 100 g strimlad fänkål + ev fänkålsdill
  • 1 press vitlöksklyfta
  • ½ dl vitt vin
  • ½ röd tärnad paprika
  • 100 g skurna sockerärtor
  • 1 stor urkärnad och tärnad tomat
  • 200 g tärnad fiskfilé, gärna olika sorter
  • 100 g små räkor utan skal
  • 100 g kräftstjärtar, delade 1-2 ggr
  • 2 dl aioli
  • 1 vitlöksbaguette
  • Instruktioner

    1. Blanda fond och grädde och låt det koka hop ca 3 min. Smaksätt med salt och svartpeppar.
    2. Fräs i en panna, morot, purjo, palsternacka, kålrabbi, fänkål och vitlök ca 3 min. Blanda alltsammans, tillsätt vinet, socker ärtor och paprika, låt det småkoka 5 min.
    3. Lägg i fisk, skaldjur, tomater och fänkålsdillen. Låt det bli varmt, ta av kastrullen från värmen och låt det stå under lock ca 5 min.
    4. Servera med aioli och vitlöksbröd.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben