Nigellas marinerade kycklingklubbor

Serverar: 6-8 portioner

Ett, för mig lite annorlunda kycklingrecept. Kunde inte bestämma mig för om jag tyckte att det verkade gott eller inte, så då var ju tvungen att testa. Och det blev jättelyckad. Serverade klubborna på ett buffébord - och de var väldigt uppskattade. Dessutom var det nästan inget jobb alls med dem.

Ingredienser

  • 12 kycklingklubbor, ca 1 ¼ kg
  • 5 dl filmjölk
  • 4 msk + ytterligare 2 msk olja
  • 2-3 vitlöksklyftor, skalade och krossade
  • 1 msk krossade pepparkorn (alternativt grovmalen svartpeppar)
  • 1 ½ tsk salt 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk lönnsirap
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingklubborna i en stor fryspåse. Tillsätt filmjölken och 4 msk av oljan. Sedan, i med krossade vitlöksklyftor, peppar och salt i påsen. Strö över spiskummin och tillsätt lönnsirapen. "Gojsa sedan runt allt, så att marinaden täcker alla kycklingklubborna. Marinera i kylen i minst 30 min och gärna över natten.
    2. Värm ugnen till 220 grader. Klä en långpanna med folie. Ta kycklingen ur påsen, skaka bort överflödig marinad och lägg den så i långpannan. Droppa resterande 2 msk olja över kycklingklubborna och in med dem i ugnen i ca 30 minuter. De ska ha fin färg och får gärna vara lite "brända" här och var.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    nattis88 28 januari 2011

    Ska man ta bort skinnet på kycklingklubborna innan man marinerar dom?? elr låta dom vara...? mvh

    saxa 27 oktober 2012

    Det är nog okey med vitlök, eftersom jag inte tål det så ersatte jag med mkt vanlig lök. Det var ganska god men för lite kryddor för mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben