Nigellas Rocky roads

Serverar: 24 portioner

Köpte en tidning medan jag väntade på tåget och fann detta smaskiga recept, testade direkt!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 300 g mörk choklad, minst 70% kakao
  • 3 msk sirap
  • 200 g mariekex
  • 100 g minimarshmallows
  • 2 tsk florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smör, choklad och sirap i en kastrull (gärna tjock botten, så de inte bränner fast).
    2. Ta upp ca 1,25 dl av blandningen och ställ åt sidan. Lägg kexen i en plastpåse och slå sönder med en brödkavel, det skall bli både stor bitar och smulor.
    3. Vänd ner kexen i chokladblandningen i kastrullen och tillsätt marshmallows. Häll upp i en folieform eller klä en form med folie ca 24x24 cm.
    4. Häll över den sparade blandningen och jämna ut den med en gummiskrapa. Ställ in i kylen minst 2 timmar innan servering.
    5. Skär sedan i 24 bitar och pudra över florsocker med en sil. Väldigt gott till kaffet!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (1)

    rosena67 1 december 2009

    De här är jättegoda, jag tar hälften mjökchoklad och använder Digestive kex istället. Mums på gottebordet till julen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben