Rocky Road-Brownies

Serverar: 30 portioner

Smarriga brownies till små och stora barn!

Ingredienser

  • Knappt 5 dl vetemjöl
  • Knappt 4 dl strösocker
  • 6 msk kakaopulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 44 g smör, smält
  • 4 ägg, vispade
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • Drygt 2 dl röda cocktailbär, delade i fjärdedelar
  • Drygt 3 dl mandlar, skalade och hackade
  • Kolaglasyr
  • Knappt 9 dl florsocker
  • 4 msk kakaopulver
  • 6 msk kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Drygt 5 dl marshmallows, delade i mindre bitar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180º. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, och pudra den lätt med mjöl.
    2. Sikta mjöl, socker, kakao och bakpulver i en skål och gör ett hål i mitten. Vispa ner smält smör, ägg och vaniljextrakt och blanda väl.
    3. Rör ner körsbär (röda cocktailbär) och mandel. Häll över kaksmeten i formen och grädda i ugnen i 35-40 min eller tills kakan stelnar på ovansidan. Låt den svalna i långpannan.
    4. Gör under tiden iordning glasyren. Häll alla ingredienserna i en stor skål och vispa rejält till en slät och nätt och jämnt bredbar konsistens.
    5. Bred glasyren över den kalla kakan, forma glasyren till en virvel och strö marshmallows över. Låt kakan ligga tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (1)

    Djaal 2 november 2010

    Den låter ju super-god men får man fråga varför just 44g smör hehe? funkar det med 50 ;p

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben