Nils Emils Fläskfilépanna med potatiskaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Detta är min mans STORA FAVORIT !!! Det är en rätt som vi gör rätt så ofta. Den är väldigt god. Jag brukar göra den med lite mera grädde och buljong senap och dragon.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk fransk senap
  • 2 burkar kantareller, ca 200 g
  • 100 g sockerärter
  • 1 msk hackad dragon
  • 1 dl buljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ msk smör, olja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Potatiskakorna
  • 6 kokta potatisar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Hackad persilja
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfiléen i tunna, tunna skivor. Skär sockerärterna i strimlor längsefter. Fräs kantarellerna i lite smör och olja. Salta och peppra.
    2. Stek fläskfiléskivorna hastigt, salta och peppra. Tillsätt kantarellerna, senap och dragon. Tillsätt buljong och grädde och koka ihop några minuter. Smaka av med ev mer salt. Då jag har satt ca på salt och peppar, tar man det efter tycke och smak.
    3. Potatiskakor: Riv de kokta potatisarna grovt. Forma potatisen med löken till små kakor. Krydda med salt, peppar (efter tycke och smak) och persilja. Stek vackert bruna I lite olja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben