Nils Emils örtagårdsås

Serverar: 4 portioner

En sås så livsfarligt god att man kan äta den med sked! Men det är bättre att hålla skeden borta och servera den till en köttbit och hasselbackspotatis istället.

Ingredienser

  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 dl hackade, blandade färska örter, exempevis
  • persilja, dragon,basilika, körvel
  • En skvätt torrt vitt vin
  • 1 dl kalvfond - alternativt buljong från tärning
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Smör/margarin
  • Instruktioner

    1. Fräs löken mjuk.
    2. Tillsätt senap, pressad vitlök och örterna.
    3. Slå i grädden, en skvätt vin och fonden/buljongen.
    4. Koka ihop såsen till simmig konsistens. Smaka av. Klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben