Janssons frestelse á la Nils Emil

Serverar: 6-8 portioner

Kocken Nils Emil eget recept jättegod.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • Smör till stekning
  • 8 medel stora potatisar
  • 1 burk 125 g ansjovisfiléer med spad
  • Peppar från kvarn
  • Ca 3 dl vispgrädde eller grädde och mjölk blandas
  • 2-3 msk ströbröd
  • Ca 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader
    2. Skala och skiva löken. Fräs den i smör utan att den tar färg. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Varva potatisen, löken och ansjovisen i en smord ugnssäker from. Börja och sluta med potatis. Peppra lite mellan varven. Slå över ansjovispad och grädde så det täcker. Sikta över ett tunt lager ströbröd och lägg på några smörklickar. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda ca 45 minuter, eller tills potatisen är mjuk och lådan fått vacker färg. Häll på mer grädde om det behövs

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Vetebullen 26 december 2008

    Hej! 5 poäng ger jag för denna rätt som är mycket god och proportionerna mellan ingredienserna är väl avvägda.

    JennyV 23 december 2010

    Smaskens! Smakade perfekt, precis enligt min smak!

    kantomen 25 december 2010

    troligtvis den godaste jansson jag ätit!

    stunberg 25 december 2010

    Mmmmmm, en femma!

    PethraD 31 december 2010

    En väldigt bra Jansson. Lagomt salt och så.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben