Nils Emils päronpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Denna paj påminner om smaken av glassen päronsplitt som fanns en gång i tiden eller kanske finns än?

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 1-2 msk socker
  • 150 g margarin eller smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 4-5 päron
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • Tillbehör
  • Lättvispad grädde
  • Malda hasselnötter
  • Instruktioner

    Gör pajdegen. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 minuter. Skala och kärna ur päronen och riv dem grovt på rivjärn. Vispa smör, socker och ägg poröst. Blanda i de rivna päronen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen i ca 25 min i mitten av ugnen. Servera den ljummen med lättvispad grädde blandad med malda hasselnötter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hillan66 1 mars 2009

    En ljuvligt god paj som jag varmt kan rekomendera!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben