Ninas chokladtårta med kolasås och jordgubbar

Serverar: 12 portioner

Det här låter som en fantastisk tårta. Jag begriper inte varför jag hade det receptet liggande i en vrå till ingen nytta!

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 175 g smör
  • 175 g mörk choklad
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver, valfritt
  • Kolasås
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • 2 dl vispad grädde
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    Smält smöret på svag värme. Bryt chokladen och smält den i smöret. Dra kastrullen från värmen. Tillsätt socker, äggulor och mjöl. Rör ned bakpulver om så önskas. Rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned i smeten. Fördela den i formen som försetts med smör och ströbröd. Grädda kakan i 200° ca 30 minuter. Koka grädde, socker och sirap under sporadisk vispning 25 - 30 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smör och vaniljsocker. Bred den avsvalnade kolakrämen över kakan. Dela gärna kakan och bred kräm även mellan bottnarna. Bred grädde över kakan och garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben