Ninas köttfärssås med tabasco

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 50 minuter

Den här köttfärssåsen gjorde jag i skolköket på 60-talet för första gången. Numera utan grädde och med mycket mera kryddning men grunden är kvar. Den är väldigt god kan jag lova. Den ska vara stark och mustig. Om man vill kan man utöka den med skivade färska champinjoner och grön paprika (mot slutet av koktiden). Då blir den lite "lyxigare".

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 stor lök, grovhackad
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 morot, grovriven
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 buljongtärning
  • 0.75 dl ketchup el chilisås
  • 1/2 - 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 4-5 stänk(inte droppar alltså)av tabasco. Den röda ska det vara
  • Basilika och oregano (el. pizzakrydda)
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en stekgryta eller stor stekpanna. Stek färsen i olja tills den börjar få lite färg och all vätska är borta. Lägg i löken och moroten låt det fräsa med en stund. Ta sedan och tillsätt tomatpurén, fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater (+ ev. lite vatten) och buljongtärningen. Tillsätt alla kryddor utom basilika och oregano. Låt grytan småputtra minst 20 min. Den blir godast om den får en stund på spisen. Men kolla så det inte kokar torrt. Späd till önskad tjocklek. Krydda till sist med resten av kryddorna och ev. salt och extra tabasco om det skulle behövas.
    2. Servera med pasta och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben