Nobelsoppa på mitt vis

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Fick den här som förrätt hos min kusin - godaste jag ätit.

Ingredienser

  • 4-5 rivna morrötter
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1-2 fiskbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 1 ask kräftost (400 g)
  • 3 dl mellangrädde
  • 1 knippe dill
  • Ev lite salt
  • Garnering
  • 1 burk med Kräftstjärtar (ca 16 st)
  • Instruktioner

    1. Mät upp vattnet och lägg i buljongtärningarna. Koka upp
    2. Lägg i de rivna morötterna och den finhackade löken. Låt koka i några minuter tills morötterna och löken känns mjuka.
    3. Tillsätt mjöl och kräftost och grädde. Låt koka ihop lite. Känn efter om det behövs mer salt och salta lite i så fall.
    4. Hacka dillen och tillsätt den när soppan tas från plattan.
    5. När man serverar lägger man några bitar (ca 4 st) kräftstjärtar i skålen/tallriken och häller soppan över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben