Serverar: 12-24 portioner
Dessa muffins, med både havre, nötter och mörk choklad i, är goda och nyttiga och har ett lägre GI-index.
Ingredienser
2-3 dl fullkornsmjöl av dinkel
1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
1 dl hackad mandel
1-2 msk flytande honung
2 tsk bikarbonat
5 msk grovhackad mörk choklad, minst 72% kakaohalt
1/2 dl rapsolja
2 dl naturell lättyoghurt vanilj
2 stora mogna bananer
1 uppvispat ägg
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 200º.
- Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke.
- När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, vaniljyoghurt, mosad banan, mörk hackad choklad och det uppvispade ägget.
- Rör till en kladdig men sammanhållande smet.
- Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt.
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
- Goda nybakade såklart, men går också utmärkt att frysa.
Liknande recept
Kommentarer (0)