Nöt- och chokladmuffins

Serverar: 12-24 portioner

Dessa muffins, med både havre, nötter och mörk choklad i, är goda och nyttiga och har ett lägre GI-index.

Ingredienser

  • 2-3 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
  • 1 dl hackad mandel
  • 1-2 msk flytande honung
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 msk grovhackad mörk choklad, minst 72% kakaohalt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl naturell lättyoghurt vanilj
  • 2 stora mogna bananer
  • 1 uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 200º.
    2. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke.
    3. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, vaniljyoghurt, mosad banan, mörk hackad choklad och det uppvispade ägget.
    4. Rör till en kladdig men sammanhållande smet.
    5. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt.
    6. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
    7. Goda nybakade såklart, men går också utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben