Nöt och mandelkaka
Den här kakan är supergod och tar alltid slut snabbt.
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl gräddmjölk
1 hg hasselnötskärnor, malda
1 dl sötmandel, malda
Instruktioner
Vispa äggen så de blir porösa. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills massan är tjock.
Bland mjölet med bakpulvret och rör ner det samt gräddmjölken.
Rör sist ner nötterna och mandlarna. Fyll smeten i smord och mjölad form.
Grädda i ugn 200° ca 45 minuter.
Liknande recept
Bananknäckpaj med nötter
3.5
8-10
4
Nöt och chokladtryffel paj
10-12
Choklad & nöt brownie
Mandelkaka med toscatäcke
10
Svamppasta med nötter
4
1
Nöt och havrekaka
3.5
3
Mandelkakor med smak av kaffe
5
30-40
1
Äppelkaka med nötter
40 min
4
2
Nöt och kolaformar
4.8
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!