Nötburgare med chévre och honung

Serverar: 4 portioner

Chévreost och honung är en ljuvlig kombination. En riktigt lyxig burgare med gott surdegsbröd.

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • Några salladsblad tex. gemsallad
  • 1 gul lök
  • 2 stora tomater
  • 400 g chévreost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk honung
  • Färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Stek bröden i olivolja i en het stekpanna. Bred dijonsenap på 4 av dem och lägg dem på varsin tallrik. Lägg några salladsblad på varje. Skiva lök och tomater. Dela osten i 4 skivor.
    2. Forma färsen till 4 burgare. Salta och peppra. Stek eller grilla burgarna 3-4 minuter per sida. Fördela hamburgarna på bröden. Lägg på ost, tomat och lök. Ringla honung över och toppa med lite hackad rosmarin. Lägg på de resterande bröden som lock. Stick ett träspett igenom burgaren så håller den ihop.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben