Nötchoklad rutor

Serverar: 30 portioner

Toppengoda.

Ingredienser

  • 200 g Smör eller Margarin
  • 6 dl Socker
  • 4 Ägg
  • 1 dl Kakaopulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl Vetemjöl
  • Strö över
  • 1 ½ dl grovhackad mörk blockchoklad
  • 1 ½ dl grovhackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Klä en långpanna ca: 30x40cm med bakpapper.
    3. Smält matfettet i en större kastrull där alla ingredienser får plats.
    4. Dra kastrullen från värmen och låt matfettet svalna en stund
    5. Rör ner sockret och äggen i det ljumma matfettet.
    6. Sikta ner de torra ingredienserna och rör samman snabbt till en slät smet.
    7. Bre ut smeten i jämnt i formen. Strö över den grovhackade chokladen och nötterna. Grädda i mitten av ugnen i ca: 30 minuter. Låt kakan kallna. Skär upp o bitar.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66
    5
    1 h 10 min
    1
    30 min
    30-35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben