Nötfärsbiffar i sötsyrlig dillsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Dillsås i ny tappning

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ kruka hackad dill
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till färsen. Forma till små runda bollar. Dillsås: Häll yoghurt, grädde och buljongtärning i en kastrull, värm och smaka av med socker, salt, och peppar. Mixa såsen med mixerstav medan du häller i vinägern. Lägg i dillen och mixa lite till. Såsen kan skära sig när du tillsätter vinägern. Det är ingen fara , den går nämligen ihop igen när du mixar den.
    2. Stek biffarna i smör 8-10 minuter. Servera med potatis och såsen.

    Liknande recept

    4.2
    5 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben