Nötfärsbiffar med stekta kantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt till vardags.

Ingredienser

  • 600 g finmald nötfärs
  • 2 tsk nymortlad vitpeppar
  • 2 tsk nymortlad svartpeppar
  • Lite cayennepeppar
  • Flingsalt
  • Smör
  • 5 dl grädde
  • 1,5 tsk kalvfond
  • 0,5 köttbuljongtärning
  • 1 burk inlagd sparris (viktigt att det är en sparrisburk av bra märke)
  • Vitlök
  • Kantareller
  • Klyftpotatis
  • Tomat
  • Rödlök
  • Instruktioner

    1. Blanda lite av kryddorna i nötfärsen och forma sen till rejäla biffar.
    2. Platta till och klappa dem med kryddblandningen och flingsalt. Ta så mycket kryddor som du vågar
    3. Stek i smör så att biffarna får en fin yta. De ska inte genomstekas utan serveras lite röda. Slå över grädden.
    4. Slå i hälften av spadet från sparrisburken. Häll i fond och smula i lite av köttbuljingen. Smaka av med jämna mellanrum för att se om det behövs mer av något som tex peppar, spad eller buljong. Det ska ju inte bli allt för salt
    5. Lyft ur biffarna och låt såsen koka ihop. Smaka av! Lägg i biffarna så att de får värmas innan det är dags för servering.
    6. Servera med nystekta kantareller i pressad vitlök, klyftpotatis/pommes frites, sparris, tomat och rödlökssallad..

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben